Μία πρώτη γεύση από την “Μεταμόρφωση” και τα “Μεσάνυχτα στα fm” στην Αθηναΐδα

Μία πρώτη γεύση από την «Μεταμόρφωση» και τα «Μεσάνυχτα στα fm» στην Αθηναϊδα

 Μία ραδιοφωνική παραγωγός σε ρόλο ραδιοφωνικής παραγωγού, ένας ερμηνευτής σε ρόλο ερμηνευτή και 7 οργανοπαίκτες σε ρόλο οργανοπαικτών… H παράσταση ονομάζεται «Μεσάνυχτα στα fm» και ο δίσκος «Μεταμόρφωση».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ήταν η μέρα που ο Γιώργος Τσιριγώτης αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο του δισκογραφικό εγχείρημα στο φιλόξενο και ζεστό χώρο της «Αθηναϊδας».

«Μεταμόρφωση» ο τίτλος της νέας αυτής δισκογραφικής δουλειάς που δεν αργεί να γίνει παράσταση, μία παράσταση που ονομάζεται «Μεσάνυχτα στα Fm», μιας και τα μεσάνυχτα είθισται να ξεστομίζονται οι μεγαλύτερες αλήθειες! Ο λόγος των κομματιών, συμπυκνωμένος και ευθύβολος!

Η Μαρίνα Λαχανά χρόνια διαφεντεύει τα ερτζιανά! Σεμνή, μέσα από το στίχο και τη μουσική των τραγουδιών, συλλογίζεται, προβληματίζεται και καταλήγει… «Είναι η Ελλάδα μέσα στα τραγούδια»… Δίκιο έχει… Διακρίνεις εύκολα την Ελλάδα που αγωνιά, την Ελλάδα που ελπίζει…

Η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, συνοδοιπόρος και συμπρωταγωνίστρια του Γιώργου Τσιριγώτη τόσο σε ορισμένα κομμάτια του δίσκου όσο και σε συγκεκριμένα μέρη της παράστασης. Εμβληματική στη «Θυγατέρα της νύχτας», εξωτική στο «Νανούρισμα».

Μία πρώτη γεύση από την «Μεταμόρφωση» και τα «Μεσάνυχτα στα fm» στην Αθηναϊδα
Παρών στην παρουσίαση και ο Γιώργος Νταλάρας, μιας και συμμετέχει ερμηνευτικά σε 3 κομμάτια του δίσκου. Κάνει λόγο για τη φονική θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική, για τον Τσιριγώτη που δεν γράφει τραγούδια του συρμού και ερμηνεύει τον «Θρήνο για το παιδί που χάθηκε», αφιερώνοντάς το- εμφανώς συγκινημένος- σε εκείνους που είδαν το βιος τους να φεύγει μπροστά στα μάτια τους…

Οι μουσικοί εξαιρετικοί και απόλυτα ακριβείς στο παίξιμο και τις παύσεις τους…

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μεσάνυχτα στα Fm», με τον Γιώργο Τσιριγώτη και τη Μαριαστέλλα Τζανουδάκη στο τραγούδι, τη Μαρίνα Λαχανά σε ρόλο ραδιοφωνικής παραγωγού και την υπέροχη ορχήστρα στις επάλξεις, θα παρουσιαστεί, όπως πληροφορηθήκαμε, μέσα στο Χειμώνα με περισσότερη θεατρικότητα, στιγμιότυπα και αμανέδες… Μείνετε συντονισμένοι!

Γράφει η Μίνα Μαύρου

http://www.mousikogramma.gr/reportaz/arthro/mia_proti_geusi_apo_tin_metamorfosi_kai_ta_mesanyxta_sta_fm_stin_athinaida-1793/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *